Vi söker en HR-specialist

Är du en samhällsintresserad och erfaren HR-specialist som vill arbeta på en myndighet som verkar inom det högaktuella området arbetsmiljö? Vill du vara med och vidareutveckla och forma en expertmyndighet som har möjlighet att påverka både nationellt och internationellt? Då kan jobbet som HR-specialist hos oss vara något för dig!

 • Sista ansökningsdag

  25 oktober 2020

 • Anställningsform

  Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

 • Tillträde

  Snarast, enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap är en relativt nyinrättad statlig myndighet med säte i Gävle. Vår ambition är att bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom vår roll som ett nationellt kunskapscentrum för frågor som rör om arbetsmiljö. Myndigheten ska sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer, följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt arbeta med frågor kopplade till företagshälsovårdens utveckling.

Vi söker nu en erfaren HR-specialist med placering i en av myndighetens tre funktioner; Planering och administration. Funktionen är en rådgivande, planerande och samordnande stödfunktion. Enhetens ansvarsområde omfattar bland annat verksamhetsstyrning, HR, redovisning, lokalfrågor, upphandlingar, diarie- och arkiv samt andra administrativa uppgifter.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-specialist kommer du att ha ett övergripande ansvar för att utveckla och verkställa myndighetens personalpolitik, lönebildning och kompetensförsörjning. I rollen ingår att aktivt verka för en god, trygg och hälsosam arbetsmiljö på myndigheten och att alla anställda stimuleras till kompetensutveckling. I det dagliga arbetet agerar du självständigt som ett verksamhetsnära operativt och strategiskt konsultativt stöd i organisationen.

På strategisk nivå
Du ansvarar för att fortsätta bygga upp och utveckla myndighetens HR-arbete genom att bland annat ta fram policydokument och rutiner inom HR, samt ser till att dokumenten är uppdaterade och jämställdhetsintegrerade. Du kommer att företräda arbetsgivaren i förhandlingar och i samverkan med de fackliga organisationerna samt företräder myndigheten externt i några bestämda och för anställningen relevanta sammanhang.
I rollen ingår att samordna jämställdhets- och likabehandlingsfrågor inom myndigheten samt ansvaret för att förstärka myndighetens arbetsgivarvarumärke.

På operativ nivå
Eftersom myndighetens arbetsformer även innefattar verksamhet i olika typer av
projektgrupper kommer antalet anställda med korttidsengagemang att periodvist vara stort. Du
ansvarar för kontrakt och andra administrativa frågor rörande dessa personella resurser.

Exempel på operativa uppgifter:

 • Samordning av arbetet med myndighetens rekryteringar.
 • Ansvarar för myndighetens löpande HR-arbete exempelvis handläggning i myndighetens personaladministrativa system (Primula)
 • Kontaktperson för myndigheten hos Statens servicecenter (SSC).
 • Sekreterare i myndighetens arbetsmiljökommitté.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom beteendevetenskap eller en relevant samhällsvetenskaplig inriktning, gärna personal/HR, på lägst kandidatnivå. Du har flera års bred arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom HR-området. Du bör ha goda kunskaper i regelverk som är relevanta inom det statliga personaladministrativa området. Av den anledningen är erfarenhet av HR-arbete inom statsförvaltningen meriterande.

Som person är du ansvarstagande, driftig och får saker gjorda. Du identifierar lång- och kortsiktiga mål inom HR-området och arbetar fokuserat för att uppnå resultat. Du har god samarbetsförmåga, är bra på att lyssna in och bygga upp och utveckla relationer med ett förhållningssätt som skapar förtroende i organisationen. Du har också en utvecklad kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift samt anpassar kommunikationen till situationen och mottagaren.

Vi är en liten myndighet med ca 20 medarbetare och är fortfarande i ett uppbyggnadsskede så är det viktigt att du tycker om att bidra i utveckling och förändring inom ditt område. Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt.

Anställningens omfattning och villkor

Arbetssättet på kontoret är organiserat i team och projekt som förutsätter att medarbetare är på plats i Gävle en stor del av tiden även om en del arbete kan bedrivas på distans. Anställningen är tillsvidare och på heltid, med tillträde snarast. Myndigheten tillämpar provanställning på sex månader, erbjuder månadslön med individuell lönesättning och praktiserar förtroendearbetstid för samtliga anställda.

Så gör du för att ansöka

Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev senast 2020-10-25 där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Sänd din ansökan till jobb@mynak.se och märk den med diarienummer 20/00257. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.

Om du har några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Christina Karppanen (HR-konsult), 070-856 04 61, eller om arbetets innehåll Anna Mannikoff, stf. GD, 026-14 84 16.

Vår fackliga representant är Christer Gustafsson (SACO), 076-827 44 72.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till samarbetspartners och annonsvägar och undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.